Să ne cazăm…cu grijă, pe litoralul românesc

Pe litoral există o mulțime de oportunități de distracție și agrement, care ar putea acoperi preferințele și exigențele tuturor. Nu întotdeauna însă prețul justifică serviciile

 Tarife de la 205 lei pentru sejururile la mare, prin programul “Litoralul pentru Toţi”

Litoralul românesc – începutul unui nou sezon. Multe hoteluri sărăcăcioase, modernizări puține, condiții de neacceptat în orice țară civilizată.

Cu toate acestea, oferta agențiilor de turism este extrem de bogată. Turiștii au la dispoziție peste 250.000 de locuri de cazare în hotelurile, vilele și pensiunile agroturistice din cele 12 stațiuni de pe litoral: Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la care se adaugă 2 Mai și Vama Veche, însă cu titlu neoficial.

Spre exemplu, una dintre cele mai cunoscute stațiuni din România, Mamaia este de fapt o fâșie de plajă cu nisip fin, care se întinde pe o lungime de aproximativ 8 km. Plaja este presărată cu numeroase hoteluri, piscine în aer liber, discoteci, parcuri de agrement, terenuri de sport și un teatru de vară. Stațiunea are o capacitate de peste 20.000 de locuri de cazare, 5 hoteluri de 5 stele și 18 hoteluri de 4 stele. Posibilitățile de distracție sunt completate de recentele construcții turistice din stațiunea Mamaia dintre care le amintim pe cele mai importante: Aqua Magic și Telegondola.

Dacă luăm în considerare doar prezentările făcute de agenți, pe litoral am putea găsi o mulțime de oportunități de distracție și agrement, care ar acoperi preferințele și exigențele tuturor. În ultimii ani, de-a lungul litoralului s-au dezvoltat numeroase restaurante și terase amenajate pe plajă sau în imediata apropiere a acesteia, care ar trebui să le ofere turiștilor posibilitatea de a se relaxa într-o atmosferă de vacanță și de a se delecta cu preparate românești, internaționale sau pescărești.

De prea multe ori însă, oferta e departe de ceea ce găsești când ajungi la destinație. Iar prețul plătit nu este justificat întotdeauna de calitatea serviciilor.

C.A.

NICIUN COMENTARIU