vineri, 4 decembrie 2020 - 4:02

Să consumăm alimente anti-îmbătrânire!

Cercetătorii redau vederea pierdută la șoareci, printr-o intervenție genetică de reîntinerire a celulelor

Își amintesc celulele vechi și deteriorate cum era să fii tânăr? O echipă de cercetători de la Harvard afirmă că a reprogramat neuronii în...

Iohannis îndeamnă românii să meargă la urne indicându-le să voteze PNL

Președintele Klaus Iohannis încalcă din nou prevederile constituționale și se situează în afara poziției de arbitru pe scena politică, făcând campanie și îndemnând electoratul...

Sinucidere la ATI: un pacient cu covid și-a luat viața, spânzurându-se

Un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon ATI al Spitalului Județean din Galați, cazul fiind investigat de poliție pentru infracțiunea de...

Germania și Huawei: câtă încredere și cât control?

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Strategia germană privind rolul concernului tehnologic chinez Huawei în dezvoltarea infrastructurii 5G, pare să se apropie de forma finală. Ministrul federal de...

Să consumăm alimente anti-îmbătrânire!

Procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit, dar îi putem întârzia efectele, dacă adoptăm un stil de viață sănătos. Putem evita sau preveni anumite boli, ne putem simți mai energici și putem arăta mai bine. Un suflet tânăr păstrează corpul frumos. Să râdem, să trăim o viață fericită, să nu ne plângem și să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru miracolul de a ne trezi în fiecare dimineață și de a trăi fiecare zi. Sportul și alimentația pot face minuni, dacă le includem în viața noastră.

Apa, consumată regulat de-a lungul zilei, grăbeşte eliminarea toxinelor, creşte nivelul energetic şi contribuie la aspectul proaspăt al pielii. Un consum mic dar stabil ne menţine corpul în parametri optimi şi luptă mai ușor cu îmbătrânirea.

Ceaiul verde conţine antioxidanţi, care încetinesc îmbătrânirea, prevenind multe afecțiuni grave și întărind sistemul imunitar.

Uleiul de măsline conține polifenoli, antioxidanți și grăsimi nesaturate care luptă pentru prevenirea bolilor nemiloase.

Iaurtul conține bacterii benefice pentru organism, deoarece ajută la digerarea mâncărurilor consumate.  Ajută la eliminarea toxinelor, păstrând o bună digestie. Conține calciu și previne bolile oaselor. Anticorpii conținuți au efect benefic asupra sistemului imunitar.

Nucile conțin vitamine și minerale, fiind bogate în grăsimi nesaturate, care previn bolile grele.

Fisticul scade numărul caloriilor ingerate, menținând senzația de sațietate.

Peștele conține acizi omega 3 ce previn formarea cheagurilor de sânge pe artere și mențin un ritm cardiac normal. Somonul sălbatic conține acizi grași care protejează pielea, creierul, ochii, inima și articulațiile. Culoarea rozalie a cărnii se datorează astaxantinei, substanță ce previne apariţia keratozei actinice (leziuni precanceroase ale pielii, apărute în urma expunerii prelungite la soare).

Soia este o sursă excelentă de proteine fără grăsimi, care se găsește, în special, în sortimentele tofu.

Scorțișoara reglează insulina și conține antioxidanți.

Afinele sunt pline de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, care protejează creierul și pielea.

Pastele integrale conțin fibre, ce reduc nivelul colesterolului “rău”. Făina integrală conține polifenoli, unii dintre cei mai putenici antioxidanţi.

Legumele verzi sunt bogate în folaţi, ce contribuie activ la protecţia ADN-ului la nivel celular şi a vaselor sanguine, previn problemele renale şi scad riscul de diabet. Spanacul și salata verde conțin luteină, despre care s-a dovedit științific că are proprietăți anti-îmbătrânire.

Roşiile, prin conținutul ridicat de licopen, reprezintă un antioxidant puternic, care menţine tineretea şi protejează pielea.

Porumbul conține fibre și alte componente care previn cancerul.

Cerealele integrale ajută la o digestie bună, previn depunerea colesterolului pe artere și previn bolile cardiovasculare și alte afecțiuni periculoase, care ar putea scurta viața.

Curcumina este un condiment extrem de sănătos, care inhibă creșterea celulelor canceroase, prevenind  apariția sau răspândirea tumorilor.

Vinul roșu eliberează, în organismul consumatorului, resveratrol, o substanță care încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor din corp. De asemenea, conține antioxidanţi şi minerale.

Ciocolata conține flavanol, substanță ce menține funcția circulației la un nivel normal și previne bolile legate de circulație, tensiune arterială, diabet, demență și afecțiuni ale rinichilor. Ciocolata neagră scade nivelul de colesterol rău din organism și îl crește pe cel bun. Ciocolata amăruie este bogată în flavonoizi, ce scad riscul bolilor cardiace şi previn apariţia demenţei.

Cafeaua previne bolile inimii, diabetul de tip 2 și boala Parkinson.

C.N.

Duel de mahala între Ponta și Cioloș. VIDEO

Cei doi candidați la alegerile parlamentare Victor Ponta și Dacian Cioloș, lideri ai partidelor Pro România și USR-PLUS, foști premieri ai României, au avut...

OMS ia în calcul „certificarea electronică” a vaccinării

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă statelor să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care și-au revenit din COVID-19, dar investighează perspectivele utilizării certificatelor...

Judecătorul Bogdan Mateescu, noul șef al CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Florin Deac în funcția de vicepreședinte. Judecătorul Bogdan...

Iohannis le-a întors spatele magistraților, după ce a ținut un discurs politic la ședința CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit, joi, aula Facultății de Drept pe post de tribună politică, fără a rata momentul de discursuri de campanie electorală,...

SUA schimbă regulile carantinei: Persoanele expuse la Covid, asimptomatice și cu test negativ, stau șapte zile izolate

Persoanele care ar fi putut avea expunere la coronavirus, dar care sunt asimptomatice, pot rămâne în carantină timp de șapte zile, în loc de...