28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 14:55
No menu items!

Ruşii sancţionaţi deţin în Bahamas active de 1,6 miliarde de dolari

spot_img

Bahamas a identificat active de 1,6 miliarde de dolari în sistemul său financiar legate de entităţi ruseşti sancţionate de naţiunile occidentale, a declarat ministrul de stat din Bahamas pentru afaceri juridice, în Parlament, transmite Reuters citată de News.ro.

În această lună, Bahamas au ordonat oprirea tuturor tranzacţiilor cu entităţile ruse şi belaruse aflate sub incidenţa sancţiunilor după invadarea Ucrainei de către Rusia, iar ulterior a declarat că a găsit active de 3 miliarde de dolari ai căror proprietari sunt legaţi de Rusia.

”Există trei persoane identificate şi o companie cu active în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari”, a declarat Jomo Campbell, într-o declaraţie către Parlament.

”Din activele enumerate mai sus, doar 7,5 milioane de dolari sunt active aflate în custodie într-un portofoliu de gestionare a activelor, iar cea mai mare parte din sumă – 1,6 miliarde de dolari – sunt active ale unei companii private deţinute într-o structură fiduciară din Bahamas, şi nu depozite bancare”, a spus Campbell.

                                                                                                                   Adina Silav