18.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 3:35
No menu items!

Rușii s-au săturat de vodcă. Cer Guvernului permisiunea de a aduce băuturi din Occident

spot_img

Asociația Companiilor de Comerț cu Amănuntul din Rusia a trimis o solicitare oficială către Guvernul lui Vladimir Putin prin care încearcă să obțină dreptul la importul de băuturi alcoolice vizate de sancțiunile impuse de Occident.

Potrivit publicației de opoziție Meduza, cererea a fost trimisă vicepremierului rus, Dimitri Grigorenko.

Asociația Companiilor de Comerț cu Amănuntul din Rusia vrea introducerea mai multor mărci internaționale ale celor mai mari producători de spirtoase și bere din lume pe așa numita listă a „importului paralel”, instrument folosit de executivul de la Moscova pentru a permite importul bunurilor interzise în urma sancțiunilor. 

Printre motivele invocate de asociație se numără scăderea dramatică a stocurilor existente, după ce acestea n-au mai fost suplimentate ca urmare a sancțiunilor.

Riscul cel mai mare pe care-l evidențiază asociația din Rusia este lipsa stocurilor pentru sezonul de iarnă și, spun ei, există „pericolul” ca rușii să nu aibă suficient alcool pentru sărbătorile de iarnă. 

Din datele asociației, companiile plecate din Rusia asigurau 66% din importurile de whisky, peste 63% din cele de rom, 82% din cele de cognac. După impunerea sancțiunilor, importurile de spirtoase au scăzut cu 32,65 milioane de litri.

                                                                                                                    Adina Silav