28.5 C
București
vineri, 19 august 2022 - 23:57
No menu items!

Rușii au lovit, pentru a doua oară, o navă sub pavilion moldovenesc în Marea Neagră

spot_img

O rachetă rusească a lovit pentru a doua oară o navă comercială, aflată sub pavilionul Republicii Moldova, în Marea Neagră. Nava avea la bord produse petroliere, scrie presa ucraineană, potrivit deschide.md. 

Nava a fost lovită în timpul unui atac aerian asupra regiunii Odessa, de o aeronavă rusească Su-30, care a tras 2 rachete Kh-31. Una dintre ele s-a autodistrus deasupra mării, iar cealaltă a lovit nava Millennial Spirit, aflată sub pavilionul Republicii Moldova.

Navele de război rusești au tras asupra navei în Marea Neagră încă la începutul invaziei Ucrainei. Nava plutește în derivă de 4 luni fără echipaj, cu resturi de motorină la bord.

La momentul primei lovituri, pe navă erau peste 500 de tone de motorină. Republica Moldova a anunţat la acea vreme că nava avea un echipaj rus, iar două persoane au fost grav rănite.

Armata ucraineană a numit petrolierul drept o ”bombă ecologică cu acţiune întârziată” şi a subliniat că plutea fără echipaj din cauza blocadei impuse de Rusia porturilor Ucrainei.

                                                                                                                    Adina Silav