7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:45
No menu items!

Rușii au inspectat dronele militare ale Teheranului, care ar putea fi livrate Moscovei

spot_img

Imagini din satelit, obținute de CNN, prezintă mai multe drone militare iraniene expuse la o bază aeriană din centrul iranului, pentru a fi inspectate de către membrii unei delegații ruse. Rușii au vizitat baza respectivă de cel puțin două ori în ultima lună, a precizat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Iranienii le-au prezentat cu acest prilej experților ruși dronele Shahed-191 și Shahed-129, expuse la baza aeriană de la Kashan, situată la sud de capitala Teheran.

Ambele drone iraniene sunt capabile să lanseze rachete de precizie, un capitol la care armata rusă a înregistrat o rată mari de eșecuri în războiul din Ucraina.

„Avem informații că guvernul iranian se pregătește să livreze Rusiei sute de drone, inclusiv drone de atac”, a declarat Sullivan.

Totodată, Casa Albă a avertizat că Iranul se pregăteşte să antreneze forţele ruse în utilizarea acestor drone, iar primele sesiuni de antrenament urmau să debuteze la începutul lui iulie, a adăugat consilierul prezidenţial.

                                                                                                                 Adina Silav