16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:09

Rusia vrea de la SUA dialog „de la egal la egal”

spot_img

În aceste condiții, relațiile dintre cele două puteri s-ar putea ameliora

rusia sua

Rusia și Statele Unite ale Americii (SUA) ar putea să-și amelioreze relațiile dacă Washingtonul este dispus să dialogheze cu Moscova „de la egal la egal”, a declarat sâmbătă Ministerul rus de Externe, citat de RIA Novosti.

„Considerăm că este posibil de a stabili relații bilaterale dacă Washingtonul se arată dispus să poarte un dialog bazat pe principiile egalității și respectului reciproc”, a precizat MAE rus într-un raport intitulat „Evenimente majore ale politicii externe ruse în 2014”.

Ministerul a reamintit că relațiile dintre Rusia și SUA s-au deteriorat din inițiativa Washingtonului, care acționează pentru adoptarea de sancțiuni împotriva Moscovei.

„Administrația Obama a dorit reducerea cooperării bilaterale, a adoptat sancțiuni împotriva unor persoane și organisme rusești”, notează ministerul.

În același timp, cele două țări n-au renunțat la cooperarea în dosarele internaționale cheie, inclusiv „situația din Ucraina, criza siriană, conflictele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord”, a precizat MAE rus.