19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:59
No menu items!

Rusia vrea ca NATO să promită public că nu va permite aderarea Ucrainei la Alianță

spot_img

Rusia vrea ca NATO să promită public că nu va primi Ucraina în rândurile sale, a declarat, miercuri, diplomatul rus Konstantin Gavrilov, citat de agenţia rusă de presă RIA, potrivit Reuters.

Konstantin Gavrilov, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară şi controlul armelor, a mai anunţat că Rusia nu va lua parte la reuniunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare (OSCE) pentru a discuta despre exerciţiile militare ale Moscovei în Belarus.

Potrivit diplomatului rus, întâlnirea a fost cerută de statele baltice şi a fost programată pentru ora 14:00 GMT la Viena.

Reprezentantul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, a declarat, miercuri, că Rusia nu se aşteaptă la o escaladare a crizei privind Ucraina în următoarele săptămâni, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax.

Marile puteri sunt angajate într-una din cele mai profunde crize în relaţiile Est-Vest din ultimele decenii, disputele fiind în jurul influenţei de după Războiul Rece şi alimentărilor cu energie, în contextul în care Rusia vrea să oprească Ucraina să adere vreodată la NATO.

                                                                                                                   Adina Silav