4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:01
No menu items!

Rusia urmăreşte îndeaproape evenimentele din Ucraina și avertizează împotriva oricărui amestec extern în situația de la Kiev

spot_img

Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că speră că Ucraina va găsi o modalitate de soluționare a crizei pe care o traversează și a avertizat împotriva oricărui amestec din afară în situația de la Kiev, informează agenția de presă Ria Novosti.

„Sperăm că politicienii ucraineni vor găsi o modalitate pentru a aduce lucrurile pe făgașul lor normal pe cale constituțională. Noi ne pronunțăm pentru o astfel de evoluție și facem un apel ca nimeni să nu intervină din afară în situația din Ucraina”, a declarat Lavrov, cu ocazia participării la reuniunea ministerială a Consiliului NATO-Rusia de la Bruxelles.

Totodată, premierul rus, Dmitri Medvedev, a anunţat, miercuri, la Moscova, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul ucrainean, Serghei Boiko, că evenimentele din Ucraina reprezintă o problemă internă, însă Rusia urmăreşte îndeaproape ceea ce se întâmplă la Kiev, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

Manifestații ample au loc în Ucraina, unde simpatizanți ai apropierii țării lor de UE au ieșit în stradă pentru a protesta față de suspendarea semnării Acordului de asociere la UE. Kievul a refuzat semnarea acestui acord, în ultimul moment, la presiunea Moscovei, în favoarea relansării relațiilor economice cu Rusia și alte state CSI, motivându-și decizia prin situația economică dificilă, potrivit AFP.

C.A.