7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:29
No menu items!

Rusia: Una din membrele grupului Pussy Riot ar putea fi eliberată condiţionat

spot_img
Rusia: Una din membrele grupului Pussy Riot ar putea fi eliberată condiţionat
foto: puterea.ro

Una din membrele grupului Pussy Riot, Nadejda Tolokonikova, a depus o cerere de eliberare condiţionată care ar putea fi pusă în aplicare destul de repede, a anunţat joi avocata sa.

Irina Krunova a depus cererea clientei sale la tribunalul din Mordovia, unde este deţinută tânăra din Pussy Riot, a declarat avocata în cotidianul Kommersant.

“Nadejda Tolokonikova are toate motivele să beneficieze de o eliberare condiţionată”, în măsura în care nu avut conflicte cu administraţia închisorii şi cu deţinutele, a declarat avocata în Kommersant.

“În plus, are un copil mic, este integrată în societate şi are o propunere de loc de muncă de îndată ce va fi eliberată”, a adăugat Krunova , precizând că mai multe galerii de artă își doresc să o angajeze pe clienta sa.

Potrivit legislaţiei ruse, orice condamnat poate beneficia de eliberare condiţionată dacă a ispăşit jumătate din pedeapsă, acesta fiind cazul Nadejdei Tolokonikova.

Cele trei membre ale grupului Pussy Riot au fost arestate în februarie 2012, în catedrala Isus Mântuitorul din Moscova, unde au dansat şi cântat o rugăciune punk, în care îi cereau Fecioarei să îl “alunge pe Putin”.

Acestea au fost condamnate, în august, la doi ani de închisoare pentru “huliganism” şi “incitare la ură religioasă”.

A.V.