19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:06
No menu items!

Rusia: Un tren cu 32 de vagoane-cisternă cu azot lichid a deraiat, provocând un incendiu masiv

spot_img

 tren incendiu

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate miercuri dimineață la Kirov, la 1.000 de km est de Moscova, în urma deraierii a 32 de vagoane-cisternă cu azot lichid, a raportat Ministerul rus pentru Situații de Urgență, informează RIA Novosti.

Trenul a deraiat după ce un vagon-cisternă a luat foc din cauza unei rupturi la rețeaua de contact, a indicat Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General.

„La kilometrul 980, în apropiere de stația Pozdino de pe calea ferată Gorki, o cisternă cu gaz condensat a trenului de marfă 1759, care circula de la stația Zuevka până la stația Liangasov, a luat foc în urma unei rupturi survenite la rețeaua de contact. În urma incendiului, 32 de vagoane-cisternă au deraiat și s-a produs o deversare a conținutului de azo”’, se precizează în comunicatul ministerului.

„Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din casele din jur și de la o fabrică de pâine”, a indicat ministerul.

Un tren antiincendiu și până la 250 de membri ai serviciilor de urgență au fost mobilizați în lupta cu incendiul.

Filiala locală a Ministerului rus pentru Situații de Urgență precizează că 12 vagoane au luat foc, declanșând un incendiu de proporții, în timp ce din celelalte vagoane s-a deversat o cantitate importantă de substanță.

Potrivit Comitetului de anchetă rus, a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea normelor de siguranță și funcționare în transportul feroviar.

C.A.