19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:25
No menu items!

Rusia susține că a retras avioane din Crimeea. Kievul şi Occidentul spun că echipamentele militare ruse par să fie înlocuite cu altele

spot_img

Autoritățile ruse susțin că au transferat 10 bombardiere Suhoi Su-24 din peninsula Crimeea către baze aeriene de rezervă din alte părți, în cadrul unor exerciții.

Anunțul a fost făcut de responsabilii Flotei militare ruse din Marea Neagră, conform agenției ruse Interfax, citată de Reuters.

De asemenea, Ministerul Apărării rus a precizat că mai multe unități de infanterie mecanizată au revenit în garnizoanele lor din Daghestan şi Cecenia, după încheierea exercițiilor militare din Crimeea.

Într-un alt anunț, Ministerul a indicat că un tren încărcat cu tancuri din Districtul militar Vest a plecat dintr-un loc neprecizat pentru a readuce aceste vehicule de luptă în baza lor din provincia Nijni Novgorod.

De asemenea, 30 de camioane ar transporta în bazele lor permanente militari şi echipamente din Districtul militar Vest care au participat la aplicații militare în locuri care nu au fost precizate.

Kievul şi Occidentul pus însă sub semnul întrebării aceste comunicări, suspectând că unele forțe şi echipamente militare ruse par să fie înlocuite cu altele iar, potrivit oficialilor SUA, numărul militarilor ruși mobilizați în apropierea Ucrainei ar fi sporit, pe ansamblu.

                                                                                                                  Adina Silav