21.4 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 0:38
No menu items!

Rusia se vaită că FBI și CIA vrea să le recruteze spionii de la Ambasada din Washington

spot_img

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că angajații reprezentanței au fost abordați și amenințați să devină agenți CIA sau FBI, pentru serviciile secrete americane. Administrația de la Kremlin a reacționat dur, subliniind că este „incacceptabil”.

Kremlinul a afirmat luni că presupusele tentative ale Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi ale Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite de a recruta agenţi din rândul personalului ambasadei Rusiei la Washington sunt inacceptabile, transmite Reuters.

”Împărtăşim temerile şefului misiunii noastre diplomatice în Statele Unite în legătură cu comportamentul cu adevărat lipsit de ruşine al agenţiilor de intelligence americane în legătură cu cetăţenii noştri şi cu angajaţi ai misiunii noastre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ambasadorul Rusiei din capitala americană a declarat, pentru presa de stat rusă, că angajaţi ai ambasadei pe care o conduce au fost ameninţaţi cu violenţa fizică şi au fost abordaţi frecvent în apropierea sediului misiunii diplomatice ruse pentru a lucra pentru FBI sau CIA.

M. Nedelcu