23.9 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 10:22
No menu items!

Ministerul britanic al Apărării: Rusia recrutează foști militari, inclusiv bărbaţi din Transnistria

spot_img

Rusia încearcă să îşi consolideze numărul de trupe prin recrutarea personalului eliberat din serviciul militar din 2012 până în prezent. De asemenea, Rusia încearcă să recruteze bărbaţi din regiunea Transnistria din Republica Moldova, nerecunoscută oficial, potrivit Ministerului britanic al Apărării, transmite BBC.

”Ca răspuns la numărul de victime în creştere, Forţele Armate Ruse încearcă să sporească efectivele cu personal eliberat din serviciul miliar din 2012 până în prezent”, a scris Ministerul Apărării al Marii Britanii pe Twitter.

”Eforturile de sporire a forţelor de luptă includ, de asemenea, încercarea de a recruta bărbaţi din regiunea Transnistria din Republica Moldova, nerecunoscută oficial”, a mai precizat ministerul pe Twitter.

La sfârșirul lunii trecute, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret privind recrutarea în perioada aprilie-iulie 2022 a cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar și eliberarea din serviciul militar a cetățenilor care sunt înrolați.

„Pentru a efectua de la 1 aprilie până la 15 iulie 2022, recrutarea cetățenilor Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției pentru serviciul militar în conformitate cu legea federală, în limita a 135.000 de persoane”, se spunea într-un decret publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Moscova nu a confirmat câţi soldaţi au fost ucişi de la începutul invaziei, însă săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că Rusia a suferit ”pierderi semnificative de trupe”.

Liderii occidentali estimează că între 7.000 şi 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi.

                                                                                                                 Adina Silav