22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:27
No menu items!

Rusia, pregătită de negocieri diplomatice cu SUA

spot_img

Rusia a dat asigurări, marţi, că este în continuare „pregătită” de negocieri cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care urmează să se întâlnească joi la Geneva cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, după recunoaşterea de către Moscova a regiunilor separatiste ucrainene proruse Lugansk şi Doneţk, relatează AFP.

„Chiar şi în cele mai dificile momente, noi spunem: suntem pregătiţi de procesul de negocieri, aşa că poziţia noastră a rămas aceeaşi (…) Suntem întotdeauna în favoarea utilizării diplomaţiei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în comentarii difuzate pe Youtube.

Ministerul de Externe rus a precizat, marţi, că Moscova trebui să ratifice mai întâi tratatele de prietenie cu cele două regiuni separatiste ucrainene înainte de a putea fi discutate chestiuni precum graniţele exacte ale acestor teritorii, a relatat agenţia de ştiri RIA, preluată de Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste proruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii.

                                                                                                                    Adina Silav