18.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 6:05
No menu items!

Rusia pierde încă o navă în Marea Neagră. Vasul, care se îndrepta spre Insula Șerpilor, a fost cuprins de flăcări

spot_img

O navă rusă folosită pentru transport logistic, „Vsevolod Bobrov”, a fost cuprinsă de un incendiu la bord și a fost remorcată din zona Insulei Șerpilor către portul Sevastopol, a anunțat Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale din Odesa, citat de CNN.

La rândul său, Reuters îl citează pe Bratciuk, potrivit căruia forțele ucrainene ar fi cele care au avariat această navă modernă a marinei ruse în Marea Neagră, relatează The Guardian,

Anterior, site-ul 24tv.ua, citând surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene, anunța că unul dintre cele două vase de suport logistic pe care Rusia le are în Marea Neagră ar fi fost cuprins de un incendiu, din motive necunoscute, în timp ce se îndrepta spre Insula Șerpilor.

Potrivit unor informații încă neconfirmate, nava ar fi încercat în cursul nopții să ducă pe Insula Șerpilor un sistem de apărare antiaeriană. Ucrainenii ar fi lovit-o însă cu o rachetă, iar nava nu a apucat să-și ducă încărcătura pe Insula Șerpilor.

Ulterior, ar fi avut loc o operațiune de salvare a echipajului, iar nava a fost tractată către Sevastopol și ar avea nevoie de reparații majore.

                                                                                                                    Adina Silav