2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:48
No menu items!

“Rusia nu vrea RĂZBOI”, afirmă ambasadorul rus la ONU

spot_img

Vitali Ciurkin 

“Rusia nu vrea război și cu atât mai puțin rușii, și sunt convins că nici ucrainenii”, a afirmat joi ambasadorul rus la ONU Vitali Ciurkin, evocând criza din Ucraina în Consiliul de Securitate în prezența primului ministru ucrainean.

Afirmând că vrea “să-i răspundă direct” lui Arseni Iaţeniuk, Vitali Ciurkin i-a acuzat pe europeni şi pe americani că au provocat această criză incitându-i pe ucraineni să “înlăture de la putere forţa guvernamentală legitimă”, notează AFP.

Rusia “nu doreşte exacerbarea acestei crize”, a adăugat Ciurkin.

El a apărat legitimitatea referendumului programat duminică în Crimeea, care ar putea conduce la anexarea la Rusia a acestei peninsule, făcând referire în special la independența Kosovo, nerecunoscută de Moscova.

Acest referendum se justifică de asemenea, consideră el, prin vidul juridic din Crimeea provocat de “răsturnarea neconstituțională a guvernului de la Kiev”.

El s-a exprimat după mai mulți ambasadori occidentali, dintre care ai Statelor Unite, Franței și Marii Britanii, care au estimat cu toții că referendumul de duminică din Crimeea este ilegal și cere un dialog politic între Moscova și Kiev pentru a rezolva pașnic criza.

C.A.