32.4 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 16:42
No menu items!

Rusia neagă că atacă oţelăria Azovstal, susţinând că la Mariupol au fost deschise coridoare umanitare

spot_img

Kremlinul a negat că trupele ruse au luat cu asalt oţelăria Azovstal din oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, unde soldaţi şi civili ucraineni sunt blocaţi, respectând astfel ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin de a nu lua cu asalt combinatul siderurgic. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că în acel punct sunt deschise joi coridoare umanitare, relatează Reuters.

Întrebat dacă o afirmaţie a unui oficial ucrainean de rang înalt potrivit căreia trupele ruse au pătruns pe teritoriul oţelăriei este adevărată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că există un ordin anterior al preşedintelui Vladimir Putin de a nu lua cu asalt oţelăria.

Putin a apărut în cadrul televiziunii naţionale pe 21 aprilie în timp ce îi transmitea ministrului rus al Apărării să sigileze combinatul siderurgic, astfel încât nici măcar ”o muscă să nu poată trece prin el”.

”Aţi fost martori, preşedintele a dat ordin să se abţină de la un asalt. Nu au fost anunţate alte comenzi şi coridoarele funcţionează astăzi”, a declarat, joi, Peskov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel, joi, la o încetare prelungită a focului pentru evacuarea civililor, inclusiv a femeilor şi a copiilor, din buncărele de sub oţelăria Azovstal.

                                                                                                                   Adina Silav