4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:16
No menu items!

Rusia neagă orice legătură cu Snowden şi respinge acuzaţiile Washington-ului

spot_img

Rusia neagă orice legătură cu Snowden şi respinge acuzaţiile Washingtonul-ului

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a negat marţi orice legătură între Rusia şi Edward Snowden, fostul consultant NSA căutat de SUA pentru spionaj, estimând ca „inacceptabile” acuzaţiile formulate de Washington la adresa Moscovei, informează AFP.

Washingtonul este convins că Snowden se află în capitala Rusiei, însă autorităţile din Moscova susţin în continuare că nu au informaţii conform cărora Snowden s-ar afla pe teritoriu rus.

„Nu avem nicio legătură cu dl. Snowden, nici cu relaţiile sale cu justiţia americană, nici cu deplasarea sa în lume”, a anunțat Lavrov, șeful diplomației ruse, adăugând că tânărul american (29 de ani) nu a trecut frontiera rusă, el alegându-și „singur” ruta , „despre care noi am aflat, ca majoritatea celor prezenţi, din mass-media”, potrivit Ria Novosti.

Avionul, la bordul căruia se aştepta să se afle Edward Snowden, care a dezvăluit presei un important program de supraveghere electronică folosit de serviciile secrete americane, a aterizat la Havana, Cuba, dar fără acesta. Pe lista pasagerilor, numele său nu figurează, a indicat agenţiei de presă menţionate o sursă de la aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Potrivit unor surse independente, citate de Ria Novosti, Snowden s-ar putea afla în continuare în zona de tranzit de pe aeroportul Şeremetievo.

C.I.