Rusia limitează adopțiile către cetățenii din țările ce recunosc căsătoriile între persoane de același sex

Russian same-sex couple Gavrikov and Lysak arrive at a registry office to apply for marriage licences in St. Petersburg

Rusia a adoptat joi măsuri de restricționare a adopțiilor de copii de către cetățenii din țările ce recunosc căsătoriile între persoane de același sex, relatează RIA Novosti.

Potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului rus, sunt interzise adopțiile de copii de către cuplurile de persoane de același sex căsătorite și de către cuplurile necăsătorite.

“Adopțiile pot fi realizate de reprezentanții oricăruia dintre cele două sexe, cu excepția persoanelor dintr-o uniune între două persoane de același sex care a fost înregistrată ca o căsătorie în conformitate cu legislația dintr-o țară sau alta și, de asemenea, de persoane necăsătorite din astfel de țări”, potrivit decretului, care a fost semnat de premierul Dmitri Medvedev.

Restricțiile vor afecta țările care adoptau în mod tradițional copii orfani din Rusia, printre care Spania, Franța și Canada. Căsătoria între persoane de același sex ar urma să fie legalizată și în Marea Britanie în acest an.

Căsătoriile între persoane de același sex sunt legale în 14 țări, în majoritate europene, printre care Franța, Spania, Olanda, Suedia și Portugalia. Noua Zeelandă, Canada și Africa de Sud permit de asemenea astfel de uniuni.

C.A.

NICIUN COMENTARIU