12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:53

Rusia își retrage trupele din Siria. Când începe operațiunea de retragere

spot_img

Mutare suprinzătoare a preşedintelui rus Vladimri Putin. Liderul de la Kremlin a anunţat retragerea armatei sale din Siria, începând chiar de mâine. 

Liderul de la Kremlin consideră că „acţiunile Rusiei şi-au atins obiectivul”. Declarația a fost făcută la întâlnirea cu miniştrii Apărării şi de Externe.

La scurt timp de la această discuţie, Putin l-a sunat pe omologul său sirian, Bashar al Assad, pe care l-a informat de decizia luată. Totodată, el le-a cerut diplomaţilor ruşi să intensifice eforturile de pace din Siria.

De asemenea, retrăgându-și forțele din Siria, Federația Rusă va continua să livreze arme și tehnică militară guvernului de la Damasc și să-i instruiască pe specialiștii militari sirieni, a anunțat pentru RIA Novosti președintele Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Federației, Viktor Ozerov.

Intervenţia armată a Rusiei în această ţară a început în luna septembrie a anului trecut, timp în care aviaţia Moscovei a efectuat mii de raiduri.

Între timp, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat că negocierile pentru pace de la Geneva nu sunt simple şi rămâne de văzut dacă toate părţile vor veni la masa de discuţii.