4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:12
No menu items!

Rusia intenționează să deschidă un consulat rus la Tiraspol, fără acordul României

spot_img

rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că Rusia nu va cere părerea României în ceea ce privește deschiderea unui consulat rus la Tiraspol.

“Iar vouă, românilor, nici nu intenţionăm să vă cerem părerea. Aceasta este o problemă ce priveşte relaţiile bilaterale ruso-moldovene”, a scris pe pagina sa de Facebook vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al preşedintelui rus pentru Transnistria, astfel comentând afirmaţia ministrului român de externe, Titus Corlăţean, care a declarat pentru canalul de televiziune român Digi 24, că Rusia nu are motive să deschidă un consulat în Transnistria.

“Nu există niciun stat care să fi recunoscut independenţa republicii separatiste transnistrene. În concluzie, nici Rusia nu are de ce să-şi deschidă un consulat în zonă”, a afirmat Corlăţean.

Potrivit Regnum, anterior vizitei de la Chişinău din data de 16 noiembrie, vicepremierul Dmitri Rogozin a afirmat că principalul obiectiv al călătoriei sale este un acord care se referă la deschiderea unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol (regiunea separatistă Transnistria) şi a încă unuia la Bălţi.

 “Voi insista. Aceasta este poziţia mea principială, dacă voi merge (la Chişinău), o voi face doar pentru a ridica problema consulatelor”, a precizat Rogozin.