11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:43

Rusia începe să simtă efectul sancțiunilor SUA și UE

spot_img

Rusia este sancționată de SUA și UE din cauza rolului său în criza ucraineană

steag rusia

Discuțiile cu privire la sistemul antibalistic, pe canale diplomatice și politice, sunt practic blocate, iar acum s-a ajuns și la întreruperea contactelor pe linie industrială și de experți, a declarat vineri Ministerul rus de Externe, comentând refuzul pe care l-a primit partea rusă la solicitarea de a participa la Conferința internațională cu privire la apărarea antirachetă, programată pentru 17-20 iunie la Mainz (Germania), informează ITAR-TASS.

„O astfel de abordare de ,,struț,, nu poate decât să provoace îngrijorare în condițiile în care în Europa continuă în mod activ desfășurarea, fără restricții, a elementelor sistemului de apărare antirachetă al SUA și NATO”, subliniază diplomația Moscovei.

Organizatorii au invocat „diferite dificultăți apărute recent” , care, spun ei, „nu permit crearea unor condiții adecvate pentru primirea delegației ruse”, au declarat diplomați ruși, citați de ITAR-TASS.

Un astfel de „pas se înscrie în linia generală de limitare a dialogului cu Rusia în privința problemelor legate de scutul antirachetă, promovată în ultimul timp SUA și aliații lor din NATO”, menționează diplomația rusă.

Potrivit MAE rus, „situația actuală întărește doar concluziile Moscovei cu privire la adevăratul scop al scutului antirachetă creat de SUA și aliații lor”.

Rusia face în prezent obiectul unor sancțiuni punctuale din partea SUA și UE din cauza rolului său în criza ucraineană.

C.A.