10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:30
No menu items!

Rusia îşi va adapta doctrina militară ca răspuns la măsurile NATO

spot_img

Doctrina militară actuală va fi adaptată până la sfârşitul anului şi va lua în considerare primăvara arabă, conflictul din Siria şi situaţia din Ucraina

 rusia

Rusia își va modifica strategia militară ca răspuns la extinderea NATO în estul Europei și apropierea de granițele sale, dar și ca urmare a pericolelor reprezentate de criza din Ucraina și planul scutului american antirachetă, a declarat un consilier pe probleme de securitate al Kremlinului, relatează RIA Novosti, preluată de AFP și Reuters.

Faptul că infrastructura militară a statelor membre NATO se apropie de granițele noastre, inclusiv prin extindere, își va păstra locul ca una dintre amenințările externe pentru Federația Rusă

Mihail Popov,

Adjunctul șefului Consiliului pe probleme de securitate de la Kremlin, interviu pentru RIA Novosti

Doctrina militară actuală, care datează din 2010, va fi adaptată până la sfârşitul anului şi va lua în considerare primăvara arabă, conflictul din Siria şi situaţia din Ucraina, a precizat Popov, denunţând o “politică” de degradare a relaţiilor cu Moscova din partea NATO.

Aceste declaraţii sunt un ecou la intenţiile Alianţei Nord-Atlantice de a adopta la summitul de joi şi vineri un plan de reacţie (Readiness action plan, RAP), ca răspuns la atitudinea Rusiei în criza ucraineană, percepută ca o ameninţare directă de către ţările aliate de la frontierele sale (statele baltice, Polonia, România, Bulgaria).

“Toate faptele arată voinţa autorităţilor din Statete Unite şi NATO de a continua politica de deteriorare a relaţiilor cu Rusia”, a denunţat Popov.

El a mai spus că alte pericole la adresa securității Rusiei sunt planul scutului antirachetă al SUA și situația din Ucraina.

C.A.