3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:45
No menu items!

Rusia, fruntașă în Europa în privința sinuciderilor în rândul copiilor și adolescenților

spot_img

Rusia, fruntașă în Europa în privința sinuciderilor în rândul copiilor și adolescenților

Rusia ocupă primul loc după numărul de sinucideri în rândul copiilor şi al adolescenţilor în Europa, marcând o creştere de 37% de cazuri în ultimii ani, potrivit Serviciului federal pentru protecţia consumatorului Rospotrebnadzor.

“Federaţia Rusă ocupă în prezent primul loc în Europa la numărul sinuciderilor printre copii şi adolescenţi. În ultimii ani, numărul sinuciderilor şi tentativelor de suicid au crescut cu 37%”, precizează Rospotrebnadzor, subliniind că aproximativ 800.000 de cazuri de sinucideri au avut loc în perioada 1990-2010.

Autorităţile ruse consemnează că aceste cifre sunt de trei ori mai mari decât media la nivel mondial.

“Numai în 2009, şi-au capăt zilelor 1.379 de băieţi şi 369 de fete între 15 şi 19 ani. În genere, se înregistrează 19-20 de cazuri de sinucidere la fiecare 100.000 de adolescenţi”, se precizează într-un comunicat al autorităţilor.

În ceea ce privește rata mare a sinuciderilor, autorităţile ruse încearcă să limiteze informaţiile care fac propagandă unor astfel de cazuri în reţeaua internet, procedând la închiderea a 350 de site-uri care furnizau informaţii despre sinucideri, alte 250 de site-uri urmând să fie eliminate din reţea. Serviciul pentru Protecţia Consumatorului din Rusia a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai principalilor furnizori de Internet, ridicând problema propagandei sinuciderilor printre copii pe net.

C.I.