17.9 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 9:23

Rusia: Armata construiește spitale COVID. Moscova introduce permisul de trecere elecronic

spot_img

Moscova – epicentrul epidemiei noului coronavirus într-o ţară în care serviciile de sănătate sunt suprasolicitate – a lansat luni un sistem de permise informatice de trecere prin care consolidează controlul izolării, relatează AFP, preluat de news.ro. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, luni, că situaţia legată de răspândirea noului coronavirus în Rusia s-a înrăutăţit şi că Moscova s-ar putea să recurgă la resursele Ministerului Apărării pentru a face faţă crizei dacă va fi necesar, potrivit Reuters şi RIA Novosti, scrie Agepres.

Permis – care poate fi obţinut printr-o cerere online pe site-ul primăriei – vizează deplasările cu maşina sau transportul în comun pentru a merge la serviciu, la un medic sau la casa de la ţară.

Angajaţii municipali, militarii, judecătorii, avocaţii, notarii şi jurnaliştii sunt scutiţi de la acest sistem în deplasările lorprofesuionale.

Putin, care a vorbit în cadrul unei reuniuni desfăşurate în format de videoconferinţă cu înalţi responsabili ai administraţiei ruse, a spus că situaţia se schimbă constant şi că următoarele săptămâni se vor dovedi decisive în lupta pentru încetinirea contaminării.

“Situaţia se schimbă în fiecare zi şi, din păcate, nu în bine. Numărul bolnavilor este în creştere, sunt tot mai multe cazuri de evoluţie severă a bolii. Trebuie să se ia în considerare toate posibilităţile, inclusiv resursele Ministerului Apărării; dacă acest lucru va fi, desigur, necesar, ele pot fi şi trebuie utilizate”, a spus Putin în cadrul reuniunii destinate examinării situaţiei sanitar-epidemiologice din ţară.

Potrivit lui Putin, datorită fondurilor suplimentare alocate, Ministerul Apărării a lansat deja lucrări de construcţie a noi spitale în regiuni, care vor fi gata în perioada imediat următoare.

În ultimele 24 de ore în Rusia s-au înregistrat 2.558 noi cazuri de contaminare, mărind bilanţul la 18.328 de cazuri şi 148 de morţi de COVID-19