29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:33
No menu items!

Rusia anunță că va intra în Ucraina cu convoiul său umanitar chiar și fără permisiunea Kievului

spot_img

Toate pretextele pentru întârzierea livrării ajutorului pentru zonele aflate în situaţie de catastrofă umanitară au fost epuizate

 irishtimes.com

Rusia a anunțat vineri că va intra în Ucraina cu convoiul său umanitar chiar și fără permisiunea Kievului, apreciind că toate „pretextele” pentru întârzierea lui au fost epuizate. „Rusia a luat decizia să acționeze – coloana începe să se îndrepte spre Lugansk”, relatează Itar-Tass, citând o declarație a Ministerului rus de Externe.

„Toate pretextele pentru întârzierea livrării ajutorului pentru zonele aflate în situaţie de catastrofă umanitară au fost epuizate. Rusia a decis să acţioneze. Convoiul nostru încărcat cu ajutor umanitar se pune în mişcare în direcţia Lugansk”, în estul Ucrainei, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Rusia a decis să înceapă deplasarea convoiului umanitar spre Lugansk, după ce primele 34 de camioane din această coloană de aproximativ 280 de mașini au trecut toate procedurile vamale la frontiera ucraineană și se aflau vineri dimineață în punctul de trecere ‘Donețk’. Alte 34 de camioane au intrat în același punct de trecere pentru procedurile vamale, scrie Itar-Tass.

C.A.