28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 20:01
No menu items!

Rusia amenință că expulzează jurnaliştii străini dacă YouTube blochează accesul la briefinguri

spot_img

Jurnaliştii din ţările occidentale vor fi expulzaţi din Rusia dacă YouTube blochează accesul la briefingurile Ministerului rus de Externe al Moscovei, în contextul în care Moscova a avertizat canalul să nu blocheze conţinutul acestora, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, relatează CNN.

”Dacă blocaţi un alt briefing, atunci un jurnalist sau o publicaţie americană pleacă acasă. Un alt briefing este blocat şi vom numi un jurnalist anume sau o instituţie de presă anume care va pleca acasă”, a afirmat Maria Zaharova.

Ea a adăugat că Moscova încearcă să ia măsuri împotriva presei în limba engleză ca răspuns la ceea ce consideră ”acţiuni neprietenoase” ale guvernelor străine faţă de agenţiile ştiri ruse. Oficialul rus nu a oferit mai multe detalii în acest sens.

Declaraţiile Mariei Zaharova au fost făcute după ce parlamentarii ruşi au aprobat un proiect de lege care oferă procurorilor puterea de a închide birourile de presă străine în cazul în care o ţară occidentală a fost ”neprietenoasă” cu presa rusă.

Proiectul de lege reprezintă o măsură de retorsiune faţă de decizia luată de unele state occidentale de a închide unele posturi de televiziune ruse.

                                                                                                                    Adina Silav