-3.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 10:18
No menu items!

Rusia amenință că ar putea amplasa arme nucleare în Belarus

spot_img

Întrebat despre posibilitatea amplasării de arme nucleare ruse în Belarus, secretarul de presă al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov a răspuns, luni, că sunt posibile mai multe variante de contra-acţiuni ale Rusiei în cazul în care NATO va amplasa arme lângă frontiera rusă, informează TASS.

„Nu este un secret pentru nimeni că, fără îndoială, amplasarea a tot felul de tipuri de arme (ale NATO) la frontierele noastre, (arme) ce pot reprezenta o ameninţare pentru noi, va necesita adoptarea unor paşi corespunzători pentru a echilibra situaţia. Aici sunt posibile tot felul de variante”, a spus reprezentantul Kremlinului.

Înainte de aceasta, şeful diplomaţiei belaruse, Vladimir Makei, a declarat că Republica Belarus este gata să amplaseze pe teritoriul său arme nucleare ruse în cazul unei ameninţări din partea NATO.

Anterior, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat că Minskul îi va propune Moscovei să ia astfel de măsuri, în cazul în care NATO va amplasa arme nucleare în Polonia.

Lukaşenko a declarat că are nevoie de sistemul de rachete balistice mobil Iskander, care are au rază de acţiune de până la 500 km şi pot transporta focoase convenţionale sau nucleare.