20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:00
No menu items!

Rusia a trimis rezerve de sânge și materiale medicale la granița cu Ucraina

spot_img

Rusia a trimis rezerve de sânge și alte materiale medicale la granița cu Ucraina. Este un nou indicator-cheie al pregătirilor militare făcute de Moscova, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters.

Actuali și foști oficiali americani spun că astfel de indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

Dezvăluirea informațiilor privind rezervele de sânge de către oficiali americani care au vorbit sub protecția anonimatului dă mai multă greutate avertismentelor SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei, în condițiile în care a masat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina.

Aceste trupe, au spus oficialii Pentagonului, au capacitatea de a se mișca în toată Ucraina, cu mult dincolo de o incursiune doar în regiunile de graniță.

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin al III-lea a descris o gamă largă de formațiuni de arme combinate rusești, artilerie și rachete asamblate la granița cu Ucraina, despre care a spus că „depășește cu mult ceea ce le-am vedea de obicei făcând pentru exerciții”.

Generalul Mark A. Milley, președintele șefilor de stat major, a fost mai direct: „Cred că va trebui să te întorci destul de mult în zilele Războiului Rece pentru a vedea ceva de această amploare”.

Aceste comentarii au fost făcute la o conferință de presă la Pentagon, care a fost dominată de criza care se desfășoară în Ucraina. Ambii oficiali au prezentat o imagine sumbră a situației, iar oficialii Departamentului Apărării au avertizat în privat că o invazie rusă are potențialul de a declanșa un conflict între Moscova și Occident care ar putea escalada rapid.

                                                                                                                   Adina Silav