13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:29
No menu items!

Rusia a fost EXCLUSĂ din Comitetul pentru Drepturile Omului de la Organizația Națiunilor Unite

spot_img

Adunarea generală a ONU a votat, joi, pentru suspendarea Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă şi 58 de abţineri, informează Reuters.

Mutarea a fost pregătită de ONU pentru a transmite un mesaj ferm Kremlinului.

Președintele Zelenski a cerut măsuri severe împotriva Rusiei în urma războiului pornit în Ucraina și a masacrului lăsat în urma trupelor rusești. De altfel, și în discursul său la ONU, Zelenski a cerut din nou pedepsirea Rusiei pentru crime de război.

Unde este securitatea pe care trebuie să o garanteze Consiliul de Securitate? Nu există. Deși există un Consiliu de Securitate. Deci, unde este pacea? Care sunt acele garanții pe care Națiunile Unite trebuie să le garanteze? Aș dori să vă reamintesc articolul 1, capitolul 1 al Cartei ONU. Care este scopul organizației noastre? Scopul ei este menținerea păcii. Și acum Carta ONU a fost încălcată literalmente, începând cu articolul 1. Ce rost au toate celelalte articole?”, a spus președintele Ucrainei.

Votul de joi vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, sute de cadavre au fost descoperite în mai multe orașe din care se retrag rușii, ultimele atrocități descoperite fiind cele din orașul Bucha din regiunea Kiev.

E. Stan