27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:50
No menu items!

Rusia a dus noi sisteme anti-aeriene în Belarus, în mijlocul tensiunilor provocate de criza din Ucraina

spot_img

Rusia a trimis un nou divizion format din mai multe baterii antiaeriene Panțîr-S din Extremul Orient în Belarus pentru efectuarea exercițiilor comune „Allied Resolve 2022”, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Apărării rus. Informația vine pe fondul tensiunilor tot mai puternice dintre Occident și Rusia, din cauza trupelor defășurate de Kremlin la granița ruso-ucraineană.

Un divizion este format din 12 vehicule de luptă, fiecare din ele putând transporta 12 rachete antiaeriene.

Rusia a mai anunţat, sâmbătă, încheierea exerciţiilor în Districtul militar Vest, care include zone de de la graniţa cu Ucraina, Belarus, ţările baltice şi Finlanda şi revenirea unităţilor care au participat la acestea în cazărmile de la bazele lor, potrivit EFE şi Interfax.

„Toate sarcinile trasate trupelor ca parte a verificării pregătirii de luptă au fost îndeplinite în totalitate. Continuăm activităţi planificate de antrenare de luptă”, în poligoane, a declarat comandantul forţelor Districtului militar Vest, generalul Aleksandr Juravliov.

Exerciţiile în Districtul militar Vest au început în data de 25 ianuarie pe fondul tensiunilor crescute între Occident şi Rusia, acuzată de comasarea a zeci de mii de soldaţi la frontiera ucraineană pentru o potenţială invazie a țării vecine.

Exerciţiile din Belarus, unde Rusia a concentrat importante trupe şi tehnică militară, între care avioane de vânătoare Su-35S, nu au început încă.

Ministrul adjunct al apărării rus, Aleksandr Fomin, declarase că într-o primă etapă, până pe 9 februarie, este planificată relocarea trupelor şi crearea grupurilor armate. În a doua etapă, din 10 februarie până în 20 februarie, se vor desfăşura exerciţiile comune „Allied Resolve-2022”.

                                                                                                                    Adina Silav