20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 16:02
No menu items!

Rusia a derulat primul exercițiu militar cu China, după invadarea Ucrainei

spot_img

Rusia și China au organizat primul exercițiu militar comun după ce Kremlinul a invadat Ucraina, relatează cotidianul american The New York Times, citat de Sky News.

Un oficial american de rang înalt a declarat pentru NYT că guvernul american a urmărit exercițiul militar din nord-estul Asiei, în timp ce președintele Joe Biden se întâlnea la Tokyo cu liderii Australiei, Indiei și Japoniei.

Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că cele două țări au trimis bombardiere deasupra Mării Japoniei, iar avioanele celor două țări au zburat spre sud, spre Marea Chinei de Est.

Oficialii sud-coreeni au confirmat că două avioane militare chineze și patru avioane de luptă rusești au intrat în zona de identificare a apărării aeriene.

Exercițiul militar comun pare a fi un semn al legăturilor puternice menținute între China și Rusia, în contextul războiului în curs din Ucraina.

Anterior publicării acestei informații, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova se va concentra pe dezvoltarea legăturilor cu China.

Lavrov a afirmat că obiectivul Kremlinului este de a dezvolta în continuare legăturile cu China, acum că Occidentul a adoptat o „poziție de dictator” pe fondul războiului din Ucraina.

                                                                                                                  Adina Silav