Rusia a depistat lansarea a două rachete în Marea Mediterană. „Obiectele” balistice au căzut în mare – UPDATE

Consultări ale Consiliului de Securitate privind racheta nord-coreeană

Rusia a depistat lansarea a două rachete în Marea Mediterană

UPDATE

Două „obiecte” balistice care au fost lansate marţi spre coasta de est a Mării Mediterane au căzut în mare, a anunţat agenţia de presă rusă RIA Novosti citând o sursă de la Damasc, relatează Reuters.

În acelați timp, o sursă de securitate siriană a declarat, potrivit postului de televiziune libanez Al-Manar, că radarul sirian de avertizare nu a detectat nicio rachetă care să fi căzut pe teritoriul Siriei.

Rusia ar fi detectat lansarea a două rachete în Marea Mediterană, care au fost trase spre estul Mării Mediterane, a precizat agenţia RIA Novosti, citând Ministerul Apărăii de la Moscova.

Anunţul survine într-un moment în care SUA pregătesc un posibil atac asupra Siriei, în contextul utilizării de arme chimice împotriva rebelilor, în atacul din 21 august în apropiere de Damasc.

Lansarea, care a avut loc la 10.16 ora Moscovei (09.16 ora României), a fost detectată de staţiile radar de la Armavir (sudul Rusiei), potrivit ministerului, care adaugă că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin.

Oficialii ruşi au refuzat să comenteze pentru Reuters informaţia.

C.I.

NICIUN COMENTARIU