4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:49
No menu items!

Rusia a conceput un sistem de neutralizare a scutului antirachetă

spot_img

Rusia a conceput un sistem de neutralizare a scutului antirachetă

Armata rusă a dezvoltat un sistem de neutralizare a scutului antirachetă american şi nu disimulează acest lucru, a declarat joi, generalul de armată Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al forţelor armate ruse, relatează RIA Novosti.

„A fost dezvoltat un ansamblu de măsuri militare şi tehnice destinat să neutralizeze un eventual impact negativ al sistemului de apărare antirachetă american asupra potenţialului nuclear al Rusiei şi nu ascundem acest lucru”, a declarat Gherasimov,  în cadrul unei conferinţe privind securitatea europeană, organizată la Moscova.

Șeful Statului Major al armatei ruse a subliniat că punerea în aplicare a acestui sistem depinde de evaluarea rusă cu privire la riscul pe care îl reprezintă scutul antirachetă pentru potenţialul nuclear al ţării.

El a mai spus că ţara sa îşi va reduce armele strategice ofensive doar dacă va fi sigură că sistemul antibalistic global nu aduce atingere capacităţilor sale de descurajare nucleară.

Potrivit generalului rus, în funcţie de acumulările „cantitative şi calitative” ale capacităţilor antirachetă americane, Rusia va decide dacă va respecta Tratatul de reducere a arsenalelor nucleare START sau va denunţa documentul.

 

C.I.