18.5 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 16:58

RUSIA 2018. Mohamed Salah a primit cetățenie cecenă onorifică

RUSIA 2018. Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, i-a acordat vineri internaţionalului egiptean Mohamed Salah “cetăţenie cecenă onorifică”, a anunţat federaţia de fotbal din Egipt.

Kadîrov a găzduit un dineu la Groznîi pentru echipa Egiptului. Federaţia egipteană a postat pe reţelele de socializare câteva fotografii de la eveniment, într-una dintre imagini putând fi văzuţi Salah şi Kadîrov dându-şi mâna zâmbitori şi ţinând un tricou cu autograf.

Biroul de presă al liderului Ceceniei a precizat că Ramzan Kadîrov i-a acordat un “titlu distins” lui Salah. “În această seară am semnat un decret prin care i se conferă un titlu distins marelui fotbalist, component al naţionalei Egiptului şi al echipei Liverpool. La dineul organizat în onoarea naţionalei Egiptului i-am înmânat lui Mohamed Salah o copie a decretului. Este un titlu meritat”, a declarat Kadîrov, potrivit biroului său de presă.

Naţionala Egiptului a ales Groznîi ca tabără de bază pe perioada Cupei Mondiale de fotbal. Înaintea ultimei etape a grupelor, în care va întâlni, luni, Arabia Saudită, selecţionata egipteană nu mai are nicio şansă de a trece de Grupa A, calificatele fiind Rusia şi Uruguay. Egiptul a fost învins de Uruguay, scor 1-0, şi de Rusia, scor 3-1.

Alex Militaru