13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 12:19

Rus: Master Planul ar putea fi finalizat la sfârșitul lunii aprilie

spot_img

Documentul va fi discutat la Comisia Europeană

Rus_Ioan_SZ 2

Ministrul transporturilor, Ioan Rus, a anunțat că listele pentru proiecte de investiții privind infrastructura rutieră, feroviară, navală și aeriană din Master Planul de Transport au fost elaborate, iar documentul va fi discutat zilele următoare la Comisia Europeană.

„Am avansat în ceea ce priveşte Master Planul General de Transport pentru perioada 2014-2020. Au fost respectate criteriile impuse de Comisia Europeană astfel încât să generăm un document care să răspundă nevoilor de dezvoltare economică ale României. Sperăm să nu primim observații de la Comisia Europeană și la finalul lunii aprilie să ne pregătim de aprobarea finală. Chiar dacă pleacă ministrul sau Guvernul, vom avea un document ce nu poate fi modificat”, a explicat ministrul Ioan Rus.

Comisarul european Corina Crețu a adăugat că acest document reprezintă o precondiţie pentru accesarea fondurilor europene. „Master Planul de Transport este detaliat şi acoperă toate tipurile de transport şi de finanţare. Mai sunt subiecte care trebuie clarificate, unele dintre ele extrem de importante”, a precizat Corina Creţu.

Conform Master Planului General de Transport, în perioada 2014-2020, se prevede construcția a 1.300 km de autostradă, 1.800 km de drumuri expres, 2.800 km de drumuri TransRegio, 343 km de drumuri TransEuro și reabilitarea a peste 2.800 km de cale ferată.

Ș. Etveș