Rugăciunea este oglinda vieții / VIDEO

Unii oameni se roagă în tramvai, în mașină, pe stradă, când muncesc, la serviciu sau prin casă, și este primită acea rugăciune, are același efect, dar rugăciunea solemnă este socotită acea rugăciune pe care i-ai dedicat-o lui Dumnezeu, strict timpului liturgic.

Delicatețea și educația spirituală mă îndeamnă să plec genunchii la rugăciune și să mă așez cuviincios în fața icoanei când este luminată de candela care arde, în acel loc de rugăciune pregătit pentru Dumnezeu.

Pune-ți sufletul în fața oglinzii! Rugăciunea te face alt om. Chiar se spune despre ea că e oglinda vieții. Atunci când te rogi, vezi cine ești. În rugăciune, încerci să privești la Dumnezeu și te vezi pe tine. Prima dată, te întâlnești cu tine, după aceea cu Dumnezeu. Iar cu Dumnezeu te întâlnești în tine, nu în afara ta.

Invatatura

– "ÎN TOT LOCUL STĂPÂNIRII LUI BINECUVINTEAZĂ SUFLETE AL MEU PE DOMNUL".(Psalmii).- "ADU-I DOMNULUI ROADA BUZELOR TALE ȘI VA FI JERTFĂ BINE PRIMITA".(Psalmii).- Mulți creștini se roagă în tramvai, în mașină, pe stradă, când muncesc la serviciu sau prin casă, este primită acea rugăciune, are același efect, dar rugăciunea solemnă este socotită acea rugăciune, pe care i-ai dedicat-o lui Dumnezeu strict timpului liturgic și personal.- Delicatețea și educația spirituală mă îndeamnă să plec genunchii la rugăciune să mă așez cuviincios în fața icoanei când este luminată de candela care arde, în acel loc de rugăciune pregătit pentru Dumnezeu.- Pune-ți sufletul în fața în fața divinității, rugăciunea te face alt om. – Chiar se spune despre rugăciune că e oglinda vieții. – Atunci când te rogi, vezi cine ești. În rugăciune, încerci să privești la Dumnezeu și te vezi pe tine. – Prima dată te întâlnești cu tine, dupa aceea cu Dumnezeu. Iar cu Dumnezeu te întâlnești în tine, nu în afara ta.https://www.youtube.com/watch?v=L1Epu4TO1Q8&fbclid=IwAR2qWyhAosN1dF4mU5x6jVIjTfgIDyz_fShBxe9TTQh4_6BHgH4icrps_gk

Publicată de Parintele Calistrat pe Vineri, 1 martie 2019

NICIUN COMENTARIU