10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 14:09
No menu items!

Rudele polițiștilor morți sau răniți în misiune pot fi angajate în MAI fără concurs

spot_img

Grup de politisti

Senatorii au adoptat luni cu 98 de voturi “pentru”, 13 “împotrivă” și trei abțineri, un proiect de lege care permite rudele polițiștilor răniți sau uciși în misiune să se angajeze în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) fără concurs.

Potrivit acestei legi, copiii unui polițist încadrat într-un grad de invaliditate vor putea fi încadrați în instituțiile de învățământ ale MAI, relatează Evz.ro.

De asemenea, copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, precum şi soţul sau soţia acestuia, pot fi numiţi în funcţii de poliţist sau angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale MAI, dacă îndeplinesc condiţiile legale.

Identificarea funcţiei, în vederea numirii respective sau a angajării se face ţinând cont de studiile solicitantului şi de cerinţele postului.

Potrivit proiectului de lege, la cerere, poliţistul încadrat într-un grad de invaliditate, după ce a fost rănit în misiune, poate fi menţinut în activitate în funcţii de poliţist în unităţi ale MAI.

A.V.