15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:47

Rudele pacienţilor cu COVID internaţi la ATI se pot interesa de starea acestora prin intermediul unei aplicații

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, miercuri, operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi internaţi la ATI pot afla informaţii despre starea acestora.

 Ioana Mihăilă a precizat că Ministerul Sănătăţii a semnat încă din martie un protocol cu organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy, care a pus la dispoziţie o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă.

“S-au chestionat spitalele COVID şi suport COVID în legătură cu dorinţa lor de a se implica în acest proiect pilot. Sunt 14 spitale care au răspuns pozitiv întrebărilor noastre, majoritatea sunt spitale mari din Bucureşti şi  din Cluj, sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a declarat Ioana Mihăilă.

Mihăilă a menționat că ministerul nu plăteşte nimic, iar organizaţia non-guvernamentală a acceptat şi criteriile de siguranţă a datelor impuse de STS şi de Ministerul Sănătăţii. “Practic au cedat această aplicaţie, care acum se află pe serverele STS”,  a spus ministrul Sănătății.