15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:35
No menu items!

Rudele lui Nelson Mandela au primit aprobarea să-i “taie” aparatele care-l ţin în viaţă

spot_img

Starea de sănătate a lui Nelson Mandela (94 de ani) s-a agravat. “Părintele naţiunii” sud-africane este ţinut artificial în viaţă, cu ajutorul aparatelor. Medicii care-l îngrijesc i-au informat familia că tratamentul şi aparatele pot fi oprite la cerere.

În momentul de faţă, Nelson Mandela trăieşte artificial, echipamentele medicale ajutându-l să respire, după ce tratamentul pentru infecţia pulmoară nu a dat rezultate.  Rudele lui Mandela sunt conştiente că şansele ca fostul lider să-şi revină sunt nule şi, în urma aprobării primite de la medici, familia poate să-i curme suferinţa celui care este numit “părintele naţiunii”.

Mandela  a fost internat într-un spital din Pretoria acum trei săptămâni şi, de atunci, starea sa de sănătate s-a tot agravat.

Preşedintele Jacob Zuma, care şi-a anulat vizita în Mozambic din cauza stării critice a lui Nelson Mandela, a sosit joi după-amiază la spitalul în care e internat acesta.
Resemnaţi, locuitorii Africii de Sud se aşteaptă să audă în curând despre moartea lui Madiba, numele de trib al lui Nelson Mandela.

La Pretoria, sute de oameni s-au adunat din nou în faţa spitalului în care este internat Nelson Mandela. „Ne rugăm lui Dumnezeu să ni-l mai împrumute pe Nelson Mandela un timp, pentru că încă avem nevoie de el, pentru că, după cum aţi văzut, suntem uniţi, fie că suntem de culoare sau albi, în spiritul lui Nelson Mandela“, a spus o femeie.

De la o zi la alta, se înmulţesc mesajele de susţinere destinate fostului lider sud-african. Compatrioţii săi îl venerează, deşi s-a retras din viaţa publică de mai bine de 10 ani.

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat intenţia să îl viziteze pe legendarul militant, vineri seara, când va sosi în Africa de Sud.

Ştefan Tănăsescu