25.7 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 2:18
No menu items!

Rudel Obreja, la DNA

spot_img

Rudel Obreja_WM

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție (DNA), în dosarul în care este acuzat că ar fi pretins de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, denunțător în cauză, suma de un milion de euro pentru a interveni la magistrați.

El a fost citat pentru a fi audiat.

La intrare în sediul DNA, Rudel Obreja a declarat că nu a luat „niciun ban” de la Vîntu.

„Înainte de toate trebuie să știți că nu am luat niciun ban de la Vîntu, absolut niciun ban, în condițiile în care Vîntu a insistat să îmi dea bani. (…) În ciuda faptului că am fost monitorizat trei luni de zile, telefoane, absolut tot, filaj, tot, nu există niciun fel de dovadă și nu există niciun fel de probă că eu aș fi luat legătura cu cineva pentru ceea ce Vîntu insinuează. Trebuie să știți că această chestiune este făcută de Vîntu și este un atac grosolan la adresa justiției la cel mai înalt nivel”, a spus Obreja.

El a susținut că dintr-un asemenea denunț omul de afaceri ar beneficia de reducerea la jumătate a unei pedepse viitoare, care se prefigurează.


”Eu m-am dus la Vîntu să fac o afacere cu el. Eu am vrut să-i vând un procent din drepturile litigioase, un bussines la care lucrez și el a transformat toate discuțiile astea între noi în așa ceva. Nu există nicăieri vreo propunere de a mea în sensul ăsta, nu există nicăieri să pronunț vreun nume. (…) Eu m-am dus la el. Da, eu m-am dus la el și m-am dus în mod special să-i vând aceste procente”, a spus Rudel Obreja.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel București a respins recursul DNA la decizia prin care Tribunalul București a stabilit înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu pentru 30 de zile în cazul lui Rudel Obreja.

A.V.