15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 9:35
No menu items!

Rovana Plumb, vicepreședinte PSD: Apreciez că ministrul de interne a procedat corect. E o mișcare surprinzătoare a premierului

spot_img

Vicepreședintele PSD, Rovana Plumb, a reacționat vineri în criza politică din Guvern, generată de refuzul premierului Mihai Tudose de a-l demite pe șeful Poliției, Bogdan Despescu, și s-a poziționat de partea ministrului de interne. 

„În ceea ce privește modul în care a reacționat ministrul Carmen Dan, eu apreciez că ministrul de interne a procedat corect. E chiar de remarcat că a reacționat prompt și a demarat  o anchetă. A făcut propuneri, a solicitat schimbări necesare și corecte.Nu trebuie aruncată anatema pe întreaga poliţie, dar e nevoie de schimbări. ”, a spus Rovana Plumb la România TV.

În același timp, ea i-a transmis un mesaj lui Tudose: ”În ceea ce privește solicitarea de demise, dacă a existat sau nu, vreau să amintesc că fiecare dintre colegii noștri care sunt în funcții de demnitari publici și ocupă funcții în Guvern, sunt desemnați și au primit votul de încredere, atât de Comitetul Executiv al PSD, cât și în cadul Coaliției”, a precizat Rovana Plumb. 

Vicepreședintele PSD a mai transmis că nu înțelege mișcarea premierului și a caracterizat-o ca fiind ”surprinzătoare”. „E o mişcare surprinzătoare a premierului. Mă aşteptam ca ancheta şi propunerile ministrului să fie luate în calcul. Decizia aparţine CEX şi coaliţiei PSD-ALDE.”, a mai spus Plumb.