26.8 C
București
marți, 3 august 2021 - 11:57

Romtelecom și Cosmote au transferat către Ericsson serviciile de operare și de întreținere a rețelelor

spot_img

730 de angașați vor fi preluați de filiala companiei suedeze

ericsson

Romtelecom și Cosmote au semnat un contract cu Ericsson, prin care au transferat serviciile din zona Operare și Întreținere Rețea, în ideea unui model de afaceri bazat pe servicii de suport integrat.

”Ca urmare a acestei decizii, unitățile Întreținere Rețea Pasivă, respectiv Monitorizare și Operare Rețea Fixă și Mobilă vor fi transferate la Ericsson Romania”, potrivit unui comunicat al companiei.

Aproximativ 730 angajați din echipele Romtelecom și Cosmote se vor alătura organizației Ericsson Global Services în perioada următoare.

Contractul are o durată de 7 ani și a fost atribuit în urma unei licitații. Înainte de acest contract, Romtelecom beneficia de serviciile Ericsson, iar pentru Cosmote este o noutate.

Ericsson va prelua responsabilitatea pentru operarea și întreținerea rețelelor cu și fără fir, transmisie, domenii core și IP, precum și operarea rețelelor pentru sistemele de suport operațiuni ale Romtelecom și Cosmote România.

”Conceptul de servicii de suport integrat reprezintă un model de afacere menit să optimizeze concentrarea asupra activităților de bază, totodată obținându-se eficientizarea costurilor”, a afirmat Nikolai Beckers, CEO Romtelecom și Cosmote România.

Jean-Claude Geha, vice-președinte al  Ericsson, a declarat că acest acord îi va înlesni companiei sale cunoașterea pieței din România. ”România este o piață foarte importantă pentru Ericsson, motiv pentru care această țară găzduiește unul dintre cele patru Centre Globale de Servicii”, a spus Geha.

Centrele Globale de Servicii ale Ericsson – situate în China, India, Mexic și România – găzduiesc centre de operare rețea globale care, în colaborare cu centrele locale și regionale, oferă servicii de suport integrat pentru rețele ce deservesc 1 miliard de abonați.

Romtelecom are aproximativ 4,8 milioane de abonați pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi telefonie.

Cosmote România are aproximativ 6 milioane de clienţi de telefonie mobilă, având o acoperire a rețelei de 99% din populaţie şi 90% din teritoriu.

Acționarii Romtelecom sunt grupul elen OTE – 54,01% și statul român – 44,99%. Grupul german Deutsche Telekom deține 40% din OTE Group.

În toamna acestui an, Romtelecom şi Cosmote România vor încheia procesul de adoptare a brandului ”T” al grupului german Deutsche Telekom.

Compania suedeză Ericsson asigură prin rețelele sale 40% din traficul mobil la nivel mondial, este listată la bursele din Stockholm și New York și a înregistrat vânzări de 34,9 miliarde de dolari.

V.B.