4.9 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 0:05
No menu items!

Rompetrol se extinde în Republica Moldova, cu 13 stații noi în acest an

spot_img

Rompetrol își extinde rețeaua de benzinării în Moldova și Bulgaria

Rompetrol Moldova, parte a Grupului Rompetrol, a deschis recent 2 noi stații de distribuție a carburanților în Chișinău și în apropierea punctului de trecere a frontierei cu România (Leușeni-Albița). În acest an, compania și-a majorat cu 13 noi benzinării rețeaua de distribuție până la 59 de puncte de alimentare.

„Prin stațiile deschise până acum, ne-am propus o extindere a prezenței Rompetrol în toate zonele Republicii Moldova, acest obiectiv fiind în acord cu strategia regională a Grupului Rompetrol. Pentru acest an estimăm  o creștere a vânzărilor retail de 25%, implicit o majorare a cotei de piaţă la 15% retail și de peste 20% wholesale. Calitatea carburanților produși la rafinăria Petromidia, cât și alinierea stațiilor la noile standarde de imagine și calitate ale Grupului stau la baza dezvoltării companiei în perioada următoare”, declară Vladislav Rusnac, director general al Rompetrol Moldova.

Cele două benzinării sunt situate în Chişinău (strada Arborilor 9/3) și pe ruta Chișinău-Leușeni (în apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

În prezent, compania acoperă cea mai mare parte a capitalei Moldovei, care reprezintă o treime din numărul total de automobile din Republică. De altfel, jumatate din numărul total de stații Rompetrol se află în Chişinău, iar restul sunt localizate în cele mai importante localităţi din Moldova.

Toate cele 13 staţii deschise în 2013 sunt caracterizate prin elemente noi de identificare vizuală a segmentului de distribuţie a Grupului Rompetrol. În urma dezvoltării rețelei au fost create 89 noi locuri de muncă.

Pe lângă staţiile de distribuție, dintre care 4 vând exclusiv GPL, compania deţine și un depozit petrolier în Chişinău, un depozit GPL în satul Târnova, Donduşeni şi 11 magazine în cadrul staţiilor. Pana la finele anului, compania și-a propus deschiderea a 4 noi magazine în stațiile sale. Rompetrol Moldova comercializează GPL în peste jumătate din staţiile operate,  acest produs fiind importat din Kazakhstan.

Activităţile de retail ale Grupului Rompetrol sunt desfăşurate în peste 1.100 puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Franţa, Spania. Georgia, Moldova, Bulgaria și Ucraina.

În România,  compania operează peste 750 puncte de distribuţie carburanţi (staţii proprii, staţii Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 şi 20 metri cubi), 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău.

C.C.