3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:14
No menu items!

Rompetrol începe vânzarea motorinelor de iarnă. Care sunt particularitățile acestor carburanți

spot_img

Rompetrol își extinde rețeaua de benzinării în Moldova și Bulgaria

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a început livrarea către depozite şi staţii a gamei de motorine dedicată sezonului de iarnă (Efix Winter Diesel şi EfixS Winter Diesel). Produsele sunt disponibile începând cu luna decembrie în toate staţiile operate de Grupul Rompetrol în România (staţii proprii, Rompetrol Expres, Rompetrol Partener), dar şi în cele din Bulgaria, Republica Moldova şi Georgia.

Gama de motorine de iarnă este produsă în cadrul rafinăriei Petromidia şi conţine aditivi speciali, care asigură o bună funcționare a sistemului de alimentare a mașinii în condițiile unor temperaturi joase de până la – 26 de grade Celsius, prin scăderea vâscozităţii şi implicit a eliminării depunerilor în filtre.

”De asemenea, prin asigurarea unei cifre cetanice corespunzătoare, Winter Diesel arde complet și omogen, asigurând o putere superioară vehiculului, demaraj îmbunătățit și reducerea semnificativă a emisiilor de noxe”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Începând cu 1 noiembrie 2013, Rompetrol Downstream a inclus vânzarea de roviniete în cele 130 de benzinării Rompetrol din țară, inclusiv în cele 4 puncte de distribuție Litro aflate la km 88 și km 139 pe autostrada București – Constanța, pe ambele sensuri de mers.

Pentru localizarea rapidă a stațiilor din rețeaua de distribuție, Rompetrol a dezvoltat pe site-ul www.rompetrol.ro, o facilitate care permite  planificarea celei mai bune rute de mers, dar și identificarea celor mai apropiate stații care fac parte din lanțul de distribuție: Rompetrol, Partener Rompetrol și Expres, însoțite de descrierea produselor și a serviciilor oferite de fiecare statie.

Compania a dezvoltat și o aplicație compatibilă cu sistemele Android și IOS, care permite o navigare usoară pe site-ul companiei și identificarea rapidă a  informațiilor căutate, promoții, servicii/produse noi, informații generale despre companie.

Activităţile de retail ale Grupului Rompetrol sunt desfăşurate în peste 1.100 puncte de distribuţie carburanţi deţinute şi operate în ţări precum România, Franţa, Spania, Georgia, Bulgaria, Moldova, Ucraina.

În România,  compania operează peste 750 puncte de distribuţie carburanţi, adică statii proprii, Partener Rompetrol, staţii mobile Expres şi rezervoarele Fill&Go Fixed Unit de 9 si 20 mc. În plus, Grupul Rompetrol are 230 de staţii de distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău, cu o capacitate totală de îmbuteliere de 60.000 de tone de GPL pe an.

C.C.