12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 16:55

Rompetrol își extinde rețeaua de benzinării în Moldova și Georgia

spot_img

Cele două subsidiare ale companiei petroliere au deschis 9 stații de distribuție de la începutul anului

Rompetrol_Otopeni

Grupul Rompetrol (KMG International) își va mări rețeaua de benzinării din Republica Moldova și Georgia la 128 de puncte de alimentare. Până la sfârșitul anului, compania intenționează să mai deschidă alte 10 benzinării în aceste țări.

„Experiența din ultimii ani din cele două țări, precum și rezultatele celor două subsidiare, au o contribuție importantă în strategia pe termen lung a companiei, de dezvoltare a  segmentului de retail în regiunea Mării Negre și a Europei de Vest, susținută de unicul nostru acționar – KazMunayGas. În perioada următoare, obiectivul nostru este de a dezvolta activitățile cu potențial din Europa de Sud – Est, în funcție de condițiile de piață”, a declarat Cătălin Dumitru, Vicepreședinte al KMG International.

Marca Rompetrol este prezentă pe piața din Georgia de 9 ani, iar în Moldova are o tradiție de 12 ani, dezvoltându-și rapid operațiunile datorită produselor importate de la rafinaria Petromidia.

Noile benzinării sunt modernizate sub noul concept premium de distribuție, caracterizat prin elementele noi de identificare vizuală a brandului Rompetrol.

Potrivit unui comunicat al companiei, în 2013, dezvoltarea segmentului de retail, prin creșterea numărului de stații și investiții în modernizarea lor, precum și îmbunătățirea politicii comerciale de wholesale, au crescut vânzările totale de carburanți în cadrul celor două subsidiare cu 30%. Astfel, volumele totale de carburanți vândute pe cele două piețe au fost de 286 ktone.

În prezent, Rompetrol Georgia operează 71 de stații și două depozite de carburanți în portul Batumi și Tbilisi, cu o capacitate totală de 35.000 mc.

În ceea ce privește Rompetrol Moldova, compania vizează creșterea veniturilor din activitățile adiacente vânzărilor de carburanți, investind în dezvoltarea a 14 magazine în cadrul rețelei de vânzare cu amănuntul.

 În Moldova, pe lângă cele 57 de staţii de distribuţie, compania mai deţine 4 staţii proprii, situate în nordul Moldovei, care comercializează exclusiv autogaz, cât şi capacităţi de stocare la Târnova (exclusiv GPL) și Chișinău, cu o capacitate totală de 6.000 mc. În prezent, compania comercializează GPL în aproape jumătate din staţiile operate, iar întreaga cantitate de GPL este importată din kazakhstan.

C.C.