1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:00
No menu items!

Rompetrol își extinde activitatea în Europa de Vest printr-un terminal în Mediterana

spot_img

Rompetrol își extinde activitatea în Europa de Vest printr-un terminal în Mediterana

Grupul Rompetrol, prin subsidiarasa din Franţa şi Spania – Dyneff, a deschis recent 2 noi benzinării (Rompetrol și Dyneff) şi a finalizat dezvoltarea, în parteneriat cu grupul Total, a unui terminal petrolier în Port la Nouvelle (Marea Mediterană). Investiţiile totale s-au ridicat la peste 50 milioane de dolari.

“Parte a Grupului Rompetrol din 2006, Dyneff continuă tradiţia antreprenorială a companiei de a crea și oferi clienților servicii şi produse inovatoare, de a fi printre principalii actori în segmentul de distribuție carburanţi în regiunea de sud a Franţei şi un partener strategic pentru reţelele de hypermarketuri. Compania asigură prin activele sale din Franţa şi Spania cadrul necesar dezvoltării KazMunayGas (unicul acționar al Grupului Rompetrol) în Europa de Vest, susţinând astfel obiectivul KMG de a fi până în 2020 între primele 30 de companii petroliere din lume” declară Cătălin Dumitru, director general Dyneff Franța şi Spania.

Noile stații de distribuție reprezintă două concepte diferite, stația premium Rompetrol, care face parte din rețeaua de benzinării situate pe autostrăzi și cea sub brand Dyneff, specifică zonelor urbane.

Stația premium Rompetrol este situată la granița dintre Franța și Spania, pe cel mai important segment de trafic din zonă (aproximativ 35.000 vehicule pe zi), valoarea totală a investiției fiind de peste 8 milioane de dolari. Conceptul stației face parte din programul de dezvoltare durabilă adoptat de companie, incluzând facilități de economisire a energiei și de protecție a mediului (surse alternative electrice cu panouri solare și turbine eoliene, reciclare a apei).

De asemenea, stația propune o nouă abordare pentru clienți, prin amenajarea unor locuri speciale de parcare pentru familii, accesul pietonal în condiții de siguranță și locuri de joacă pentru copii.

Stația urbană Dyneff este situată în zona aeroportuară din Montpellier, pe cea mai importantă rută de intrare în regiunea Languedoc – Roussillon din sudul Franței, în urma unei investiții de 1,17 milioane de dolari. Pe lângă poziția strategică, benzinăria deține și prima franciză Brioche Dorée din cadrul lanțului urban de distribuție, precum și primul magazin Boutique du Soleil implementat în stațiile proprii.

O altă particularitate a stației este primul loc deținut la vânzările de E85-Superthanol, un biocombustibil compus până la 85% din etanol și 15% benzină 95. Carburantul are un impact pozitiv în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a încălzirii globale.

Dyneff ocupă, în prezent, locul 3 pe piaţa distribuţiei de E85 în Franţa, iar la sfârşitul anului 2012 a atins o cotă de piaţă de 12% la nivel naţional, cu 13 staţii de alimentare echipate pentru distribuţia de E85.

În ceea ce privește terminalul petrolier din Port la Nouvelle (MareaMediterană), structura tehnică a acestuia permite importul, stocarea și comercializarea tuturor tipurilor de carburanți și componente bio.

Lucrările au vizat modernizarea și extinderea facilităților existente deținute de cele două companii, fiind unul din cele mai moderne terminale, cu echipamente și tehnologii moderne, care deservește nave cu volum cuprins între 7.500 și 35.000 de tone, precum și camioane.

Această colaborare este bazată pe experiența și competențele celor două companii în vederea creșterii volumelor vândute, menținând în același timp eficiența costurilor operaționale și logistice. Valoarea totală a investiției realizată până acum este de aproximativ 41 de milioane de dolari, proiectul urmând a fi  extins în următorii ani.

Dyneff este cea mai mare companie din regiunea Languedoc – Roussillon și una din cele mai importante companii din zona de sud a Franței. Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,3 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuție din Franța și Spania: retail (115 stații), small and medium distribution (9 filiale de vânzări) și trading și wholesale.

Compania deține două terminale proprii în Port la Nouvelle şi este acţionară la terminalele din Marsilia și Lyon. În afară de prezența din sudul Franței, Dyneff este un trader important pe piața franceză și spaniolă operând importante capacități de import, stocaj, distribuție, în porturi precum Barcelona, Valencia, Bilbao, Bordeaux și Le Havre.

Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, fiind prezent în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. În 2012, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde de dolari.

Cosmina Croitoru