0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:18
No menu items!

Rompetrol deschide prima benzinărie cu infrastructură pentru mașini electrice. Cât va dura o încărcare

spot_img

Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, a anunțat deschiderea primei benzinării dotate cu stații de încărcare a mașinilor electrice, pe Șos. Chitila din București, ca parte a strategiei de adaptare la tendințele globale și transformările de business.

Alimentarea la stațiile de încărcare electrică se efectuează prin curent alternativ și curent continuu de 22 kW, fiind astfel compatibile cu orice tip de autovehicule vândute în Europa și Asia. Datorită noilor tehnologii, pot fi alimentate 2 mașini în același timp, astfel un vehicul electric poate să-și încarce bateria la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute, comparativ cu 7-8 ore, timpul necesar pentru încarcarea obișnuită.

Investițiile în stații noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2017 și se ridică la suma de 10 milioane USD. Proiectul vizează construirea a 8 benzinării cu stații de încărcare de 50 kW în Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc, str. Valea Oltului din București, Timișoara, Centura București și în alte zone.

”Chiar daca piața automobilelor electrice din Romania se află într-o fază incipientă, nu putem ignora preocuparea internațională în ceea ce privește diversificarea surselor de energie și încercăm să implementăm noi tehnologii pentru a ne dezvolta gama de produse și servicii, precum și pentru a satisface nevoile clienților, având în același timp grijă de mediul înconjurător”, a declarat Vlad Rusnac, directorul general al companiei Rompetrol Downstream.

Potrivit APIA, la sfârșitul lunii decembrie 2016 în România au fost vândute 1.183 mașini electrice și hibride, comparativ cu 496 de vehicule în 2015.

Începând cu 2014, când a fost inițiat proiectul de rebranding al benzinăriilor, până în 2017, valoarea totală a investițiilor KMG International în sectorul de retail depășește 70 milioane de dolari.  

Deținut de KazMunayGas, Grupul KMG International desfășoară operațiuni în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 11 piețe principale. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare și 230 de stații distribuție GPL auto.

T.S.