12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:15

Romgaz va prelua termocentrala CTE Iernut

spot_img

Romgaz va prelua termocentrala CTE Iernut

Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat preluarea de către SNGN Romgaz a Centralei Termoelectrice Iernut (CTE Iernut) de la SC Electrocentrale Bucureşti SA – Sucursala Electrocentrale Mureş.

“Analiza efectuată din punct de vedere concurenţial a demonstrat că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante. În aceste condiţii Consiliul Concurenţei a emis o decizie de neobiecţiune, constatând că, deşi operaţiunea cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal”, se precizează în comunicatul Consiliului Concurenţei.

Notificarea operaţiunii de concentrare economică a fost depusă la autoritatea de concurenţă pe 1 noiembrie 2012.

Romgaz va prelua o dată cu CTE Iernut şi elementele aflate în strânsă interdependenţă cu aceasta,și anume, salariaţi, contracte, active circulante. Transferul dreptului de proprietate asupra CTE Iernut va fi efectuat în vederea stingerii datoriei pe care SC Electrocentrale Bucureşti SA o are faţă de Romgaz.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după obţinerea acordului părţilor implicate referitor la datele cu caracter confidenţial.

C.I.